Burgazada Doğal Güzellikleriyle Sizi bekliyor

Burgazadada bulunan, Aya Yani Kilisesi en önemli eserlerindendir. 1867 yılında yapıldığı düşünülen kilise; farklı tarihlerde dokusuna zarar verilmeden onarımlardan geçmiş 1896 yılındaki restorasyon çalışmasıyla son halini almıştır.

Yuvarlaksı bir yeryüzüne sahip olan Burgazada'sı, büyüklük olarak kıyaslandığında diğer adalar arasında üçüncü sıradadır. Genişliği yaklaşık 2 kilometre olan doğa harikasının İstanbul Limanı'na olan mesafesi 9, Anadolu yakası sahil bölgesine olan mesafesi ise 3 mil dolaylarındadır.

Oldukça mistik ve eski bir tarihe ev sahipliği yapmış Burgazadada bulunan, Aya Yani Kilisesi en önemli eserlerindendir. 1867 yılında yapıldığı düşünülen kilise; farklı tarihlerde dokusuna zarar verilmeden onarımlardan geçmiş 1896 yılındaki restorasyon çalışmasıyla son halini almıştır. Bu kilisenin altında 11 basamakla inilen bir zindan bulunur. Hristos Manastırı, Avusturya Saint Georges Hastanesi Burgazada' nın en fazla ziyaretçi toplayan yapılarıdır. Ayrıca Ayios Loanis isimli meşhur ayazmasının tarihi dokusunu ve esrarengiz mimarisi mutlaka incelenmelidir.


Whatsapp ile ulaşın